Nieuws

Sluitingsdagen

Maandag 25 december (1ste Kerstdag)
Dinsdag 26 december (2de Kerstdag)
Maandag 1 januari 2018 (Nieuwjaarsdag)

 

Gewijzigde openingstijden

Woensdag 27 december opvang van 9.00 uur tot 17.00 uur
Donderdag 28 december opvang van 9.00 uur tot 17.00 uur
Vrijdag 29 december opvang van 9.00 uur tot 17.00 uur

 

Sinterklaasfeest 1 december 2017

Alle kinderen en ouders worden uitgenodigd op vrijdag 1 december van 16.00 uur tot 17.00 uur het Sinterklaasfeest te vieren. Kinderen die normaal gesproken niet op dinsdag naar de Kattekop komen, zijn ook van harte welkom, mits onder begeleiding van een ouder/verzorger. Het feest is alleen bestemd voor de Kattekop kinderen tot 4 jaar. Spelenderwijs helpen de kinderen een pedagogisch medewerker te ‘kleuren’ als  ‘Piet’.

Alle kinderen krijgen een klein cadeautje en er is een activiteitenparcours. We hopen dat u allen komt!

 

Inpakavond 23 november 2017

Op donderdag 23 november van 20.00 uur tot 22.00 uur worden ouders uitgenodigd om samen met het team de Sinterklaascadeautjes voor de kinderen in te pakken en enkele objecten te maken om het dagverblijf te versieren. U bent allen van harte welkom!

 

Tijdelijke afwezigheid van directeur Tilly Pannebakker

Tijdens de afwezigheid van Tilly neemt Yvonne Schubad haar taken over als interim-directeur van de Kattekop. Ze is aanwezig zijn op maandag, dinsdag en donderdag.  

 

De Kattekop weer de best gewaardeerde kinderopvang van Zuid-Holland

De Kattekop is voor de vierde keer achtereen uitgeroepen tot best gewaardeerde kinderopvang van Zuid-Holland. Ouders waardeerden de Kattekop met een 9,4! Vanwege deze hoge beoordeling ontving de Kattekop de Regio Award Zuid-Holland.
Kinderopvang Awards is een initiatief van reviewplatform Opiness en Onderzoekbureau Tevreden.

Opiness Review analyse: ‘De ruim opgezette locatie binnen en buiten; de rustige sfeer, de structuur; deskundige maar vooral lieve leidsters die maatwerk leveren met het kind centraal’.

 

Internationale ModderDag donderdag 29 juni 2017

Op deze dag krijgen kinderen de gelegenheid om eens lekker aan te modderen. Mag uw kind met modder spelen? Trek uw peuter deze dag dan kleding aan dat vies mag worden. 

 

Zomerfeest 2017

Op dinsdag 20 juni vieren we ons jaarlijkse zomerfeest samen met alle peuters en hun ouders van half vier tot half zes. Is uw kind ouder dan 1½ jaar en lijkt u het leuk het feest samen mee te vieren, dan bent u en uw dreumes ook van harte welkom!
Het thema is ‘Natuur is een feest’. Zowel binnen als buiten kunnen kinderen ‘natuur activiteiten’ beleven.

 

Sluitingsdagen mei/juni 2017

Hemelvaartsdag: donderdag 25 mei

Dag na hemelvaart: vrijdag 26 mei

2de Pinksterdag: maandag 5 juni.

 

Ouderavond dinsdag 16 mei 2017

Het onderwerp van deze avond is ‘taalverwerving’. In haar Engelstalige lezing zal Claartje Levelt, professor aan de Universiteit Leiden en onderzoeker bij het Leiden University Centre for Linguistics, vragen beantwoorden als: Hoe klaren kinderen de klus van het verwerven van een taal? Welke cognitieve vaardigheden zijn daarvoor nodig? En wat in dit proces onderscheidt ons van dieren?

 

Opa en oma naar de Kattekop

In de week van 3 tot 7 april hebben ongeveer 60 opa’s en oma’s hun kleinkind op de Kattekop bezocht. De opa’s en oma’s kwamen uit het hele land, zoals bijv. Assen, Middelburg, Renkum, Vierakker en Alkmaar. Grootouders die voor het eerst kwamen, kregen een rondleiding door het dagverblijf.
De kleinkinderen waren verrast en blij met de komst van hun opa en oma. Naast spelen op de patio en in de peutertuin, plantjes poten in de tuin en andere knutselactiviteiten hadden zij veel plezier!

 

Peuterdans

In maart hebben de peuters vanaf 2,5 jaar les in peuterdans gekregen. Katja Willems begeleidde deze ‘lessen’. Zij heeft al vaker op onze zomerfeesten een dansworkshop gegeven. Katja is 6 keer geweest.

 

Yogales

In februari hebben de peuters vanaf 2,5 jaar een half uurtje ‘yogales’ gekregen. De les werd gegeven door Laura de Vriend, een ervaren kinderyoga docente. ‘Het ging om een half uurtje plezier met ademspelletjes, ontspanningsoefeningen en zintuigspelletjes.’ Omdat de kinderen een korte concentratieboog hebben was er veel afwisseling. Laura is vier keer geweest.

 

Japans vertelkastje

Tijdens de nationale voorleesdagen komt een medewerker van BplusC op dinsdag 31 januari en donderdag 2 februari met een kamishibai (Japans vertelkastje) een prentenboek voorlezen.

 

De Kattekop weer de beste van Zuid Holland.

De Kattekop is voor de derde keer achtereen uitgeroepen tot beste kinderopvang van Zuid-Holland. Dit blijkt uit een analyse van 1.200 reviews door reviewplatform Opiness in samenwerking met onderzoeksbureau Tevreden.nl die nog eens 6.133 meningen analyseerden. De Kattekop heeft hiervoor een Award ontvangen. De ouders van de Kattekop waarderen de opvang tijdens de jaarlijkse evaluatie met 9,3.


 

 

kinderopvang-leiden-21
kattekop-leiden-kinderopvang-21