Kinderopvangtoeslag

De Belastingdienst geeft ouders een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang: de Kinderopvangtoeslag. De toeslag ontvangt u iedere maand rechtstreeks van de Belastingdienst en is afhankelijk van het inkomen van beide ouders, het aantal uren dat u gebruik maakt van de kinderopvang en de uurpijs. Op de site van de Belastingdienst staan de voorwaarden vermeld waaraan u en uw eventuele partner moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de toeslag. 

Het aanvraag- en wijzigingsprogramma kinderopvangtoeslag rekent automatisch het maandbedrag van de kinderopvangtoeslag uit. Indien u minimaal acht weken voor de start van de opvang de tegemoetkoming van de Belastingdienst correct aanvraagt, ontvangt u deze ook in de maand voorafgaand aan de opvangmaand zelf.

Met de proefberekening van de Belastingdienst kunt u uitrekenen welk bedrag u terug kunt krijgen. U heeft uw gegevens met betrekking tot uw (gezamenlijk) jaarinkomen, het aantal uren kinderopvang en de uurprijs nodig.

Om in aanmerking te komen voor de kinderopvangtoeslag moet de kinderopvangorganisatie zijn opgenomen in het Landelijk Register. De Kattekop is opgenomen in het Landelijk Register onder nummer 122073678.

kattekop-leiden-kinderopvang-5