Voeding

We streven ernaar om de kinderen een smaakvolle, maar ook een gezonde en gevarieerde voeding te bieden. Daarom bevatten de aangeboden producten voldoende voedingsstoffen en beperkt suiker en zout.

Om tien uur krijgen de kinderen vers fruit met drinken.

Rond half twaalf wordt de warme maaltijd geserveerd. Het betreft koelverse maaltijden. Vanzelfsprekend voldoen de maaltijden aan de richtlijnen van het Voedingscentrum en wordt voldaan aan de HACCP normen.

We bieden een gevarieerd menu aan: een maaltijd met vlees of kip, een maaltijd met vis, een biologische maaltijd, een pastamaaltijd, of een vegetarische maaltijd.  Er wordt geen varkensvlees gebruikt in het menu.

Een broodmaaltijd is ook mogelijk. De eerste boterham is hartig: kaas of vlees. Bij de volgende boterham(men) kunnen de kinderen kiezen uit  sandwichspread, jam en appelstroop.

Om drie uur is het tijd voor een  tussendoortje. Het tussendoortje bestaat uit drinken (melk, karnemelk, thee, yoghurt) met iets erbij (cracotte, rozijntjes met volkorenbiscuit, evergreen).

 

Aan het eind van de dag krijgen de kinderen een soepstengel en drinken.

 

We gaan ervan uit dat uw kind de eerste maaltijd thuis eet. Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met diëten. Bij het kennismakingsgesprek wordt gevraagd of er rekening gehouden moet worden met bepaalde diëten (vegetarisch, lactose vrij, enzovoort). Afhankelijk van het dieet vragen we u geheel of gedeeltelijk voeding mee te geven.

kattekop-leiden-kinderopvang-14